Bembo?

TKO JE BEMBO?

Bembo je dijete iz svemira koje se stjecajem okolnosti našlo na planetu Zemlji. Bembo pokušava savladati osnove zemaljskog ponašanja i sinonim je dobra. Postupci kojima rješava probleme su nezgrapni, ali na kraju ipak uvijek uspijeva riješiti problem. Rješavajući probleme educira okolinu. Bembovi prijatelji su djevojčica Klara, družba sa Zelenog trga, snjegović Žarko i šumsko biće Mucka, a suparnici gospodin Coflek i njegov nećak Fleka. (crteži iz slikovnica)

Bembo je bio junak emisije «Dizalica» Programa za djecu i mlade Hrvatske televizije a sada je junak tisuća djece u Hrvatskoj koje pohodi tijekom godine i igra i pleše po školama i vrtićima Najradije odlazi u gradove i sela koja se nalaze u prostorima Hrvarske zagađenim minama.
Bembo i Dizalica uspjeli su stvoriti prvi popularni hrvatski lik za djecu od 3 do 11 godina, koji se uspješno nosio sa industrijski generiranim serijama poput Teletubbies i Pokemon. Tijekom TV sezona u emisiji Dizalica u produkciji Dječjeg programa HTV-a snimljeno je i prikazano je 28 epizoda igrane serije «Bembove priče». U njima su obuhvaćene različite teme važne za edukaciju djece, poput zaštite okoliša, ponašanja u prometu, zaštite od opasnosti od mina, prijateljstva, tolerancije i sl.

Želiš li ih vidjeti piši na adresu ili pošalji e-mail na adresu