Arhiva

SLIKOVNICA

Priprema i tiskanje slikovnica Bembo i opasnost na Mrkvinom vrhu i Ugroženi svijet

Slikovnice Bembo i opasnost na Mrkvinom vrhu i Ugroženi svijet već su prepoznate kao vrhunska edukativna djela. Otkupljene su i podijeljene nekim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i nekim školama na područjima pod minskom opasnošću. Neprestane generacijske smjene opetovano traže dotiskivanje i redizajn tih djela.

Bembo i opasnost na Mrkvinom vrhu je slikovnica za predškolsku djecu i uzrast do petog razreda osnovne škole. Temelji se na jednostavnom sadržaju i jakoj poruci. Po istoj priči snimljena je i istoimena epizoda za HRT koja je uspješno prikazivana kao edukacijski materijal na ugroženim područjima u organizaciji NPA (Norwegian Peoples Aid – Norveška narodna pomoć)

Ugroženi svijet, produciran je uz pomoć Međunarodnog Crvenog križa i otkupljen od Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Namijenjen je djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole. U izvedbi slikovnice pomagali su Prirodoslovni muzej Zagreb i stručno osoblje Crvenog križa. Slikovnica je koncipirana multidisciplinarno i pruža saznanja o staništima ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj. Istovremeno je i rječnik nazivlja tih životinja na pet jezika te kao priručnik upozorava na minske i opasnosti od eksplozivnih naprava u prirodi te uči o načinima označavanja zagađenih područja.